Stop het Geweld op TV

Woedend, ben ik. Woedend over al het geweld. Maar ik gebruik mijn woede niet om iemand neer te knallen. Ik ga er iets creatiefs mee doen. Ik ga ervoor zorgen dat het geweld van de tv verdwijnt. Ik ga actie voeren: Stop het Geweld op TV. De tijd van woorden is voorbij. Het is de hoogste tijd voor daden. Dat vindt zelfs Balkenende.

Waarom beginnen bij het geweld op tv? Omdat iedereen weet dat onze omgeving ons beïnvloedt. Zeker als je zelf niet weet hoe met je woede en frustratie om te gaan, kijk je naar je omgeving. En die omgeving bestaat uit ouders en leerlingen die het ook niet weten - die het ook nooit geleerd hebben. Maar ook uit tv, krant, film en videospelletjes. En daar zie je niets anders dan geweld. Geweld is daar hèt middel om je eigen belangen na te streven. Daar wen je aan. Dat ga je nadoen.

Leren omgaan met je frustraties is moeilijk en kost tijd. Dus laten we snel beginnen met iets makkelijks en effectiefs. Laten we zorgen dat onze omgeving het goede voorbeeld geeft: Stop het Geweld op TV

Dus doe mee om iets aan de omgeving te veranderen zet onderstaand je "handtekening".

Deze actie heeft gelopen van januari 2004 tot januari 2005 en is nu afgelopen. De handtekeningen zijn aangeboden aan de Tweede Kamer en de omroepen. Klik hier voor de aanbiedingsbrief.

hoofdmenu     info werkgroep    uw reactie

Updated: 24 januari 2005