Balkenende: Er is iets grondig mis

Nieuwsbrief
TV-geweld
2004 nr. 1Er zit iets fundamenteel verkeerd in onze samenleving, concludeert premier Balkenende na de moord in het Haagse TerraCollege. "Het kan niet worden afgedaan als een incident", zei hij gisteren na de ministerraad.

"Het is een probleem dat dieper zit. Er zijn te veel jongeren die geen besef hebben van de basale normen en waarden in onze samenleving. Deze ontwikkeling moet een halt worden toegeroepen."
Balkenende en minister Van der Hoeven (Onderwijs) kondigden maatregelen aan, maar wilden daar uit piëteit met de nabestaanden van de doodgeschoten docent Hans van Wieren niet op yooruitlopen. Van der Hoeven zei wel dat ook schooldirecties worden. aangesproken. "Die verbloemen geweld tegen leraren vaak."

Ouders moeten volgens Balkenende beter opvoeden en hun kinderen leren met respect met anderen om te gaan. "Jongeren krijgen veel geweld te zien op televisie. Ze doen computerspelletjes waarin je punten krijgt als je mensen doodschiet. Dat draagt bij aan een cultuur waarin geweld gewoon wordt gevonden."

Uit: Haagsche Courant, 17-1-2004

hoofdmenu    inhoudsopgave    de werkgroep

Updated: 7 september 2004