Over vloeken en geweld

visie van een bezoeker van deze website

Nieuwsbrief
TV-geweld
2003 nr. 2

naar hoofdmenu terug naar vorige pagina

naar inhoudsopgave info over de werkgroep naar reactieformulier

Het begint niet met Televisie hoor maar gewoon in de huiskamer bij vele gezinnen.
Ik ben nu 37 jaar vloek regelmatig en als ik vroeger in mijn jeugd in huis alleen maar vloeken hoor van mijn vader b.v. is dat zo aangeleerd.
Veel slaag gehad dus ook veel geweld (heb ik goed in de hand nu). Nu heb ik de grootste moeilte me in te houden wanneer ik kwaad wordt op iets en dat hoeft niet eens veel te zijn. Ik heb eens een opname terug gehoort van een video van de familie, het is om je te schamen maar het is bij mij met de paplepel ingegoten.

Dus ik denk dat je eerst in de huiselijke kringen moet kijken of goed converseren wordt aangeleerd. Ik weet dat ik echt op moet letten op mijn uitspraken, dat lukt wel met de aller grootste moeite. Ook bij de jeugd van nu hoor je vaak gespekjes op straat. Zo van bla bla bla, weet je en voorts bla bla bla, weet je...

Ze kunnen niet eens normaal praten alles gaat met vloeken en verwensingen en nare ziektes Dus traject is zo eerst thuis goed opvoeden, mede ook op scholen. Dan ook mensen van de televisie die deze vloeken plaatsen ontslaan en bekend maken waarom ze worden ontslagen.kijk maar naar BNN vreselijk gewoon. Geweld en vloeken zijn meestal partners, ik heb veel slaag gehad en om me te uiten op school sloeg ik leraren en medescholieren.

Na vele jaren ben ik in gaan zien dat dit averechts werkt, geweld onderhoud zichzelf. En je vriendenkring wordt dan ook zo erg klein he`als je niet normaal kan gedragen, wat nog ergere maatschappelijke problemen gaat geven.
Ik hoop dat het zal afnemen maar ik vrees van niet.
Dit was mijn mening

hoofdmenu    inhoudsopgave    de werkgroep

Updated: 13 november 2003