hoofdmenu

Broertjes Zwaan maken beste kinderwebsite

Creatieve geesten zullen nog beter hun best doen bij het ontwerpen van nieuwe mediaprodukten voor kinderen. Voortaan dingen ze mee naar de Gouden @penstaart. Dit jaar ging de prijs naar de makers van de site Kidsplanet, Gaby en Jeroen Zwaan. Gelukkig veel kleur en leuke plaatjes, vond de jonge jury, 'anders wordt 't zo saai'.

De Gouden @penstaart is dit jaar voor het eerst uitgereikt en het is de bedoeling dat er volgend jaar opnieuw een verkiezing wordt gehouden.

De Gouden @penstaart is een initiatief van de Maatschappij voor Oude en Nieuwe Media, Stichting Lezen ('die het leesplezier bevordert') en kinderboekenwinkel Helden en Boeven, alledrie gevestigd aan de Nieuwmarkt in Amsterdam.

Maar net als bij de kinderboekenprijs de Gouden Griffel, gaat het bij de Gouden @penstaart niet om hogere verkoopcijfers. De organisatie streeft naar kwaliteitsverbetering en wil criteria ontwikkelen om nieuwe media te kunnen beoordelen. Hooreman:" De Gouden @penstaart maakt dat kinderen kritiek kunnen geven op de vorm en inhoud van de nieuwe media die voor hen bedoeld zijn."

Bekroonde sites:
1. Kidsplanet (Kids.planet.nl.)
2. Willem Wever (www.willemwever.nl.)
3. Jeugdpagina's(start.at/jeugd)

uit: VPRO-Gids december 1999

Terug naar Menu of Inhoudsopgave Nieuwsbrief


Last Updated 26 mei 2000