hoofdmenu

Playstationspellen

Met een onvervalste dosis Tom&Jerry-geweld neemt de tweeling Ruff&Tumble het in het gelijknamige computerspel op tegen de gemene bruut 'Nachtmuts'. Dit wereldvreemde droomfiguur heeft ervoor gezorgd dat nagenoeg ieder kind op de wereld last heeft van nachtmerries.

Hoe heeft deze kwade genius dit bereikt? Nachtmuts heeft alle Winks, beestjes die voor mooie dromen zorgen, gevangen en veranderd in Hood-winks, geniepige diertjes die onder kinderbedden wonen en daar voor boze dromen zorgen. Aan Ruff&Tumble de taak om de laatste veertig Winks te redden, voordat Nachtmuts er nachtmerriewezens van maakt.

Het spel begint met de keuze tussen Ruff of Tumble als speelfiguur, wat voor de speelbaarheid van het spel niet veel uitmaakt.

Na deze keuze moet je door een wirwar aan droomwerelden op zoek naar de laatste 40 Winks. Tijdens dit avontuur kom je zombies, skeletten en dino's tegen die met een simpele dreun of schreeuw om zeep geholpen kunnen worden, dus geen bruto slachtpartijen en bloedspatten tegen het scherm. Door in toverdozen te springen kan het speelfiguur veranderen in ninja, robot of holbewoner met speciale krachten. Doordat je de camerastandpunten in het spel zelf kan instellen, vergt de besturing nogal wat oefening. Maar zeker voor de jonge doelgroep zal dat geen probleem zijn, omdat ze het trucje snel door hebben.

uit: Trouw 12 februari 2000

Terug naar Menu of Inhoudsopgave Nieuwsbrief


Last Updated 26 mei 2000