Kinderen zien 'Mariken' als de beste jeugdfilm

Nieuwsbrief
TV-geweld
2000 nr. 2

naar hoofdmenu naar inhoudsopgave info over de werkgroep naar reactieformulier

Kinderen in de publieksjury van het Cinekid festival hebben 'Mariken' zondag verkozen tot beste jeugdfilm. Dit gebeurde tijdens de afsluiting van het Cinekid festival in Amsterdam, waar elk jaar de beste jeugdfilms en -televisieprogramma's worden gekozen.

In de categorie koos de jeugdige jury voor de serie 'Madelief', krassen in het tafelblad. Omdat het duidelijk, grappig, informatief en goed gepresenteerd is, benoemde de publieksjury het NPS-programma 'Het Klokhuis' tot beste informatieve programma.

De vakjury vond de Zweedse film 'Zomerkinderen' het best, vooral om de humor die erin voorkomt. Voortzitter B. Sombogaart overhandigde de Cinekid Film Award aan producent A. Knochenhauer. De VPRO-jeugdserie De Daltons genoot in de categorie televisie de voorkeur van de vakjury. De serie kreeg de Grote Kinderkast-televisieprijs in de categorie fictie. De prijs voor beste non-fictie programma ging naar de informatieve serie 'Groot Licht' (KRO-Ketnet).

Tijdens het Cinekid film-, televisie en nieuwe mediafestival voor jeugd van 4 tot 16 jaar, werden dit jaar ook prijzen uitgereikt voor bijzondere websites en games. Kinderen vonden de cd-rom 'De Sims' het beste spel. Dat won de Cinekid Nieuwe Media Audience Award.

De vakjury koos voor Alfabet tot beste cd-rom. "In Alfabet wordt gespeeld met letters, kleur, vorm en geluid op een manier die absoluut grensverleggend en verrijkend is", lichtte de vakjury toe.

Uit: Trouw 30 oktober 2000

hoofdmenu    inhoudsopgave    de werkgroep

Updated: 16 december 2000