Tijdslot voor internettoegang

logo

nieuws
Als ouder heb je niet altijd zicht op wat je kinderen doen: zijn ze huiswerk aan het maken of toch aan het chatten? Uit onderzoek van Mijn Kind Online blijkt dat bijna driekwart van de kinderen wel eens moeite hebben om te stoppen met internetten. Er is nu software die je helpt er iets aan te doen.

In opdracht van KPN heeft de stichting Mijn Kind Online het programma TimeSlot ontwikkeld. In TimeSlot kun je per kind instellen wanneer en hoe lang hij of zij mag internetten. Ook kun je als ouder bepalen welke internetprogramma’s er dan mogen worden gebruikt, bijvoorbeeld alleen websurfen en niet chatten. Zodra de tijd bijna is verstreken, dan krijgt het kind een melding daarvan. De internetprogramma’s worden daarna automatisch afgesloten.

TimeSlot is gratis en te downloaden via www.mijnkindonline.nl/timeslot.html. Het is alleen geschikt voor Windows-computers.
Overigens heeft Windows Vista 'ouderlijk toezicht' met een timerfunctie. Daarmee kun je niet alleen een tijdslimiet voor internetgebruik instellen, maar bijvoorbeeld ook spellen blokkeren. Meer over 'ouderlijk toezicht' op Windows Vista lees je op www.websonic.nl/pctips/windowsvista/vista_ouderlijktoezicht.php.

3-1-2008